< EMWO

GCP-WMO 2022 Proctoring

Via online proctoring kunt u het examen afleggen op een rustige plek die u zelf prettig vindt. U heeft alleen een stabiele internetverbinding nodig.

Examenduur

Kandidaten krijgen maximaal twee uur (120 minuten) de tijd om het examen af te leggen.

Examenvorm

Het examen bestaat uit 55 examenvragen die betrekking hebben op verschillende activiteiten binnen het mensgebonden wetenschappelijk onderzoek. 

Het GCP-WMO-examen is een open boek examen. U mag tijdens uw examen gebruikmaken van de literatuur van uw cursus. Tevens is het toegestaan tijdens het examen informatie op het internet op te zoeken. Het is echter niet toegestaan om hiervoor een aparte notebook of tablet te gebruiken.

Aanbevolen literatuur:

  • Het richtsnoer voor Good Clinical Practice (CPMP/ICH/135/95)
  • De wettekst van de WMO (Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met Mensen)
  • De wettekst van de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst).

 

Inschrijven

Het is mogelijk om u in te schrijven voor het GCP-WMO-examen via online proctoring. Wij bieden deze mogelijkheid aan voor kandidaten die op de eigen locatie niet terecht kunnen of het examen op korte termijn willen herkansen.

U kunt zich inschrijven als individuele kandidaat. In dit geval dient u de examenkosten direct bij uw inschrijving via iDEAL te betalen. Als u het inschrijfproces succesvol heeft doorlopen, ontvangt u een per e-mail een bevestiging inclusief het bewijs van betaling. Heeft u zich wel ingeschreven maar geen bevestigings-e-mail ontvangen, neem dan contact op met de examenorganisatie van EMWO via info@emwo.nl.

Gaat uw werkgever/opleider de examenkosten betalen? 
Meldt u zich bij uw werkgever/opleider. Zij kunnen u inschrijven en ontvangen een factuur voor de examenkosten. 

Omgang met persoonsgegevens

Omgang met persoonsgegevens

Bij de start van de proctoring sessie zult u gevraagd worden een foto te maken van uw ID (wij adviseren u om uw BSN af te schermen, het is alleen belangrijk dat uw foto, naam en geboortedatum zichtbaar zijn). Daarnaast moet u een foto van uzelf maken. Deze gegevens zullen wij gebruiken om uw identiteit te kunnen verifiëren.

Daarnaast wordt de opnames van de examenafname (camerabeelden van uw webcam en het beeldscherm van uw PC/laptop via screen sharing) opgeslagen. Met het inschrijven voor een online proctoring examen geeft u dus toestemming voor het maken van deze opnames. Deze informatie wordt maximaal zes maanden bewaard. Het is goed u te realiseren dat het beeldmateriaal zal worden gebruikt door de proctor van Citrus Andriessen en EMWO om te beoordelen of uw examenafname volgens het examenreglement is verlopen. Indien er onregelmatigheden worden geconstateerd, kan uw resultaat ongeldig worden verklaard.

Voor verdere informatie met betrekking tot de omgang met uw persoonsgegevens, verwijzen wij u naar het privacystatement en de FAQ onderaan deze pagina.

Proces en informatievoorziening online proctoring examens GCP-WMO

Indien u zich inschrijft voor een online proctoring examen GCP-WMO, dan ontvangt u minimaal een week van tevoren informatie met details over hoe dit type examen eruit ziet en wat hiervoor nodig is. Tevens dient u een systeemcheck uit te voeren, zodat u zeker weet dat uw examen technisch mogelijk is op uw apparaat. Deze informatie wordt vanuit de online proctortool per mail naar u verzonden.

De definitieve examenuitslag ontvangt u bij een online proctorexamen later dan bij een reguliere afname op locatie. Het kost namelijk tijd om de opnames die tijdens een online proctorexamen worden gemaakt te beoordelen.  Na uiterlijk anderhalve week na de examenafname, ontvangt u de definitieve uitslag voor uw GCP-WMO examen per mail.

Meer informatie over de online proctoring examens van EWMO vindt u hier.

Kosten

De examenkosten bedragen € 157,50 (excl. btw).

Examendata