< EMWO

GCP-WMO 2022 Locatie

Het GCP-WMO examen heeft als doel het kennisniveau van onderzoekers en onderzoeksassistenten in Nederland op het gebied van klinisch onderzoek te verhogen. Dit ter bevordering van de veiligheid van de proefpersonen en integriteit van studies.

Examenduur

Kandidaten krijgen maximaal twee uur (120 minuten) de tijd om het examen af te leggen.

Examenvorm

Het examen bestaat uit 55 vragen die betrekking hebben op verschillende activiteiten binnen het mensgebonden wetenschappelijk onderzoek. 

GCP-WMO-examen is een open boek examen. Het gebruik van de literatuur uit uw cursus is toegestaan. Tevens is het toegestaan tijdens het examen informatie op internet op te zoeken. Het is echter niet toegestaan om hiervoor een eigen notebook of tablet te gebruiken.

Aanbevolen literatuur:

  • Het richtsnoer voor Good Clinical Practice (CPMP/ICH/135/95)
  • De wettekst van de WMO (Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met Mensen)
  • De wettekst van de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst).

 

Inschrijven

Het is mogelijk om u in te schrijven voor het GCP-WMO-examen op onze locatie in Amersfoort. Wij bieden deze mogelijkheid aan voor de kandidaten die op eigen locatie niet terecht kunnen of het examen op korte termijn willen herkansen. 

U kunt zich inschrijven als individuele kandidaat. In dit geval dient u de examenkosten direct bij uw inschrijving via iDEAL te betalen*. Als u de inschrijving  succesvol hebt doorlopen, ontvangt u een bevestigingse-mail en de bewijs van betaling. Heeft u zich wel ingeschreven maar geen bevestigingse-mail ontvangen, neemt contact op met de examenorganisatie van EMWO.

Gaat uw werkgever/opleider de examenkosten betalen? 
Meldt u zich bij uw werkgeven/opleider. Zij kunnen u inschrijven en ontvangen een factuur voor de examenkosten. 

*Beschikt u niet over de betalingsmogelijkheid om via iDEAL te betalen? Neem contact op met de examenorganisatie van EMWO via het e-mailadres info@emwo.nl of telefoonnummer 033 750 10 36. 

Kosten

De examenkosten bedragen € 157,50,- (excl. btw).

Examendata